Signalen PTSS

 1. Home
 2. Signalen PTSS
null

DOLDERMAN PTSS DEFENSIE ADVOCATEN

MILITAIR PTSS DEFENSIE ADVOCATEN

Signalen PTSS

Wat zijn de signalen dat u PTSS heeft? Er zijn verschillende signalen die erop kunnen duiden dat u PTSS heeft. PTSS kent immers verschillende nare symptomen die u tijdens uw dagelijkse leven kunnen belemmeren. Als u als militair tijdens een uitzending een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, is de kans groot dat u PTSS heeft opgelopen. De symptomen van PTSS bij militairen zijn vaak deels te behandelen. Daardoor ervaart u minder klachten. Belangrijk is dan ook dat u PTSS laat behandelen. Echter, heeft PTSS ook een financiële impact. Zo is uw dienstverband waarschijnlijk eerder beëindigd en bent u mogelijk arbeidsongeschikt geraakt. Bij Dolderman Letselschade Advocaten vinden we het belangrijk dat u zonder schade blijft zitten. Wij helpen u graag door middel van juridisch advies of door u bij te staan met gerechtelijke procedures.

militair invaliditeispensioen

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.PTSS kenmerken bij militairen

Als u PTSS heeft, kunt u verschillende klachten ervaren. Veel veteranen met PTSS hebben last van herbelevingen waarin ze het traumatische moment weer opnieuw beleven. U kunt dan even het gevoel van de werkelijkheid verliezen. Ook als u slaapt, kunt u last hebben van PTSS nachtmerries. U heeft bovendien eerder de neiging om angstig of boos op anderen te reageren. U kunt zelfs last hebben van woedeaanvallen. Signalen van PTSS zijn ook dat u herinneringen aan de traumatische gebeurtenis probeert te vermijden. Zo kunt u personen, gevoelens en plaatsen proberen te ontlopen.
Een van de andere signalen van PTSS bij militairen is dat uw emoties oppervlakkig zijn. U heeft weinig gevoelens voor anderen en voor zichzelf. Ook haalt u minder plezier uit de activiteiten die u voor het oorlogstrauma mogelijk nog wel leuk vond. Het komt ook vaak voor dat mensen het oorlogstrauma niet volledig meer herinneren. Ook slaap- en concentratieproblemen kunnen symptomen van PTSS zijn.

De financiële impact van een oorlogstrauma

Letsel als gevolg van een oorlogstrauma kan ook een grote financiële impact hebben. Zo bent u mogelijk arbeidsongeschikt en is uw dienstverband waarschijnlijk eerder beëindigd. Daardoor loopt u inkomsten mis. Belangrijk is dan ook dat alle schadeposten goed in kaart worden gebracht. Er zijn verschillende schadevergoedingsmogelijkheden vanuit Defensie. Sinds 2014 zijn die mogelijkheden sterk verbeterd. Door alle schadeposten goed in kaart te brengen, is de kans het grootst dat u zonder schade blijft zitten. Bij Dolderman Letselschade Advocaten helpen we u graag om u compleet schadeloos te stellen. U kunt bij ons terecht voor juridisch advies, maar we kunnen ook gerechtelijke procedures voor u voeren.

Waarom Dolderman Letselschade Advocaten?

Er zijn verschillende redenen om specifiek voor Dolderman Letselschade Advocaten te kiezen. Bij Dolderman Letselschade Advocaten hebben we veel ervaring met gerechtelijke procedures voor veteranen die lichamelijk of geestelijk letsel hebben opgelopen. V. Dolderman is zelf officier geweest bij de landmacht. Veteranen door heel het land kiezen ervoor om Dolderman Letselschade Advocaten te benaderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, dan kunt u een afspraak met ons maken in ons kantoor in Utrecht. Als u dankzij uw klachten ons kantoor niet goed kunt bereiken, kunnen we ook een afspraak bij u thuis inplannen.

Vertel ons over uw zaak

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  PTSS en schadevergoeding: de meest gestelde vragen en antwoorden

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu