PTSS Libanon

 1. Home
 2. PTSS Libanon
null

DEFENSIE LETSELSCHADE ADVOCATEN

PTSS LIBANON VETERANEN

PTSS Libanon

Uit onderzoek blijkt dat relatief veel Libanonveteranen een oorlogstrauma hebben opgelopen. En hoewel de uitzending naar Libanon bijna veertig jaar geleden plaatsvond, herleven veteranen met PTSS nog elke dag de traumatische ervaringen van hun uitzending. Verschillende symptomen kunnen zich voordoen bij PTSS opgelopen tijdens een uitzending in Libanon. Hieronder zullen we verder ingaan op de symptomen van PTSS. Gelukkig zijn de behandelmethoden voor PTSS verbeterd. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Naast het maken van kosten door het oorlogstrauma, lopen veteranen ook inkomsten mis doordat ze niet meer in dienstverband kunt werken.

Belangrijk is dat u niet zelf met de schade blijft zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op een schadevergoeding. Het claimen van defensie letselschade is ingewikkeld en vereist specifieke deskundigheid. Wilt u aanspraak maken een schadevergoeding in verband met uw PTSS? Neemt u dan contact op met de defensie letselschade experts van DLSA.

ERESCHULD

Veel Libanonveteranen met een dienstgerelateerde PTSS hebben vanaf 2012 een ereschuldvergoeding van defensie ontvangen. Deze vergoeding ereschuld kon oplopen tot € 125.000,-. Ondanks de ereschuldvergoeding blijkt in de praktijk dat de schade van Libanonveteranen hoger kan zijn. In zo’n situatie is sprake van restschade.
Hebt u een ereschuld ontvangen, maar wilt u aanspraak maken op een aanvullende schadevergoeding? Neem contact met de advocaten van DLSA voor gratis advies. We bespreken vrijblijvend de mogelijkheid van een schadeclaim.

header-1

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.PTSS symptomen

Heeft u PTSS in Libanon opgelopen, dan kunt u last hebben van verschillende symptomen. Denk bijvoorbeeld aan herbelevingen van de traumatische ervaring. Veel Libanon veteranen, maar ook veteranen die op andere missies zijn uitgezonden, hebben daar last van. Ook uw reacties zijn vaak anders dan voorheen. Zo kunt u bijvoorbeeld sneller boos of angstig reageren. Bovendien willen de meeste Libanonveteranen met PTSS gevoelens, plaatsen, personen en activiteiten die hen aan het traumatische moment doen herinneren, vermijden.
Door PTSS kunt u ook minder emotioneel zijn. Uw emoties zijn oppervlakkig en u geeft minder om uzelf en om anderen. De dingen die u vroeger leuk vindt, vindt u niet langer interessant. Vaak herinneren veteranen met PTSS zich ook niet langer de volledige traumatische ervaring. U kunt bovendien sneller boos worden of zelfs woede-uitbarstingen hebben. Ook slaapproblemen en een verslechterde concentratie komen veel voor. Die slaapproblemen zijn vaak het gevolg van PTSS nachtmerries. In uw dromen herbeleeft u dan de traumatische ervaring.

Heeft u te maken met de symptomen van PTSS? Neem dan direct contact met uw huisarts op en bespreek uw problemen en praat ook over uw uitzending naar Libanon! Als bij u PTSS is vastgesteld, vraag dan een militair invaliditeitspensioen aan bij defensie.

Blijf niet met de financiële gevolgen zitten

Het is ontzettend belangrijk dat u niet zelf voor alle financiële gevolgen van uw PTSS opdraait. De financiële impact kan doorgaans namelijk erg groot zijn. Zo moeten de behandelingen bijvoorbeeld betaald worden. Daarnaast is het mogelijk dat u als gevolg van het letsel door de traumatische ervaring minder lang in dienstverband kunt werken. Zeker als u een veelbelovende carrière had, kunt u ook veel inkomsten zijn misgelopen. Door uw PTSS kunt u mogelijk zelfs helemaal niet meer werken.
Het is belangrijk dat alle schadeposten in kaart worden gebracht. DLSA kan u daarbij helpen. Ook kunnen wij een gerechtelijke procedure voor u voeren, met als doel om u compleet schadeloos te stellen.

Defensie Letselschade Advocaten

Wist u dat onze defensie advocaat in 2015 de procedure van een Libanonveteraan tegen defensie na een jarenlange juridische strijd heeft gewonnen? Deze procedure heeft uiteindelijk de deur geopend voor de Libanonveteranen om uw schade door de PTSS vergoed te krijgen.
Onze defensie advocaten zijn gespecialiseerd in veteranen zaken en om die reden kiezen veteranen door heel het land voor een specialist van Dolderman Letselschade Advocaten.
Wilt u graag van ons horen wat wij voor u kunnen doen? Of krijgt u graag juridisch advies? Neemt u dan gerust contact met ons op. Kunt u dankzij uw klachten niet langs ons kantoor gaan? Dan kunnen we eventueel ook bij u thuis op bezoek komen.

Vertel ons wat er gebeurd is?

  Wat is er gebeurd?

  Uw Naam en Telefoonnummer?

  null

  WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

  MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

  Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

  null

  PTSS en schadevergoeding: de meest gestelde vragen en antwoorden

  null

  NEEM CONTACT OP

  GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

   Menu