PTSS militairen Afghanistan

  1. Home
  2. PTSS militairen Afghanistan
null

DOLDERMAN PTSS DEFENSIE ADVOCATEN

MILITAIR PTSS DEFENSIE ADVOCATEN

PTSS militairen Afghanistan

Door de uitzending naar Afghanistan kampen veel veteranen met problemen doordat ze een oorlogstrauma hebben opgelopen. De gevolgen van PTSS kunnen een enorme impact hebben op de veteraan zelf, maar ook op zijn gezin.
Hoewel de medische behandelingen voor PTSS de laatste jaren sterk zijn verbeterd, blijkt dat een aanzienlijk aantal Afghanistan veteranen blijvend en ernstig letsel hebben door de missie. Door de PTSS kunt u te maken krijgen met hoge kosten (kosten voor behandeling, kosten voor huishoudelijke hulp etc), maar ook met loopbaanschade.
Belangrijk is dat u niet met de schade blijft zitten. Gelukkig zijn de mogelijkheden voor schadevergoedingen voor militairen sinds 2014 verbeterd. Als u zeker wilt zijn van een zo succesvol mogelijke gerechtelijke procedure, neem dan contact op met de defensie letselschade experts van DLSA.

De symptomen van PTSS bij militairen

PTSS bij militairen die naar Afghanistan zijn uitgezonden komt relatief veel voor. Maar hoe herkent u PTSS? Veel voorkomende symptomen bij PTSS zijn:

  • Herbelevingen van het traumatische moment;
  • Nachtmerries waarin situaties in Afghanistan zich weer afspelen;
  • Slaapproblemen;
  • Angst en paniekaanvallen;
  • Vermijden van dingen die aan het traumatische incident in Afghanistan herinneren. Denkt u daarbij aan personen, plaatsen, maar ook gevoelens en activiteiten;
  • Afvlakken van gevoelens. Afghanistan veteranen ervaren in het dagelijkse leven soms minder emoties dan vroeger en heeft als het ware een soort van verdoofd gevoel. Activiteiten die vroeger met veel plezier werden uitgevoerd, interesseren de veteraan niet meer. Bovendien heeft u minder gevoelens voor zichzelf en voor anderen;
  • Boosheid en woedeaanvallen.

Heeft u te maken met klachten door de uitzending naar Afghanistan? Wacht dan niet en neem contact op met uw huisarts. Maak uw problemen bespreekbaar en informeer de huisarts van uw militaire uitzending naar Afghanistan.

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Loading...

Heeft andere klachten? Of verwacht u klachten? Mail ons via legal@dlsa.nl.

Of laat uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug:

U kunt geen aanspraak maken op schadevergoeding.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt na aanvaarding van de medische eindtoestand (MEP) aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding (RVS). Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Kunt u mogelijk aanspraak maken op schade vergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Heeft u bezwaar gemaakt binnen 6 weken? Zo niet, U kunt mogelijk binnen een jaar herkeuring aanvragen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade. Mogelijk bent u nog in dienst bij de overheid als burger ambtenaar. Vul dan de aanvraag MIP in. Noot: indien u nog in dienst bent bij Defensie neem dan contact met ons op. U heeft mogelijk recht op een BIV (Bijzondere Invaliditeit Verhoging).


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP toezenden. Mail na invullen het standaardformulier aan het ABP. Een zorgcoördinator zal dan contact met u opnemen.

U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Mogelijk kunt u eerder uw medische eindsituatie krijgen door een verzoek in te vullen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Vraag een MIP (Militair Invaliditeits Pensioen) aan. Een MIP is een vergoeding voor geleden schade.


Wij kunnen u een standaard aanvraagformulier MIP mailen. Mail na invullen het formulier aan het ABP. Aansluitend zal een zorgcoördinator van het ABP contact met u opnemen.


Dien een verzoek in bij het ABP om de medische eindtoestand vast te stellen. Wij kunnen u een standaardbrief mailen. Na aanvaarden met kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


Na afronden van uw behandeling en/of aanvaarden van de medische eindtoestand kunt u aanspraak maken op de RVS. Noot: indien u financiële problemen heeft kunt u mogelijk eerder aanspraak maken op de RVS. Stuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.


U kunt aanspraak maken op de regeling volledige schadevergoeding. Verstuur deze vragenlijst automatisch naar ons door. Wij nemen contact met u op.



Regeling Volledige Schadevergoeding

Als bij u PTSS is vastgesteld door uw behandelaar, vraag dan een militair invaliditeitspensioen aan. Als vervolgens de medische eindtoestand wordt aangenomen, dan kunt u aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding waarmee al uw dienstgerelateerde schade kan worden vergoed.

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding op basis van de Regeling Volledige Schadevergoeding:

  • Na 1 juli 2007 de dienst hebben verlaten (of Mip aanvraag na 1 juni 2012).
  • Dienstverband voor de PTSS (of andere psychische- of lichamelijke klachten) moet zijn vastgesteld.
  • Er is een medische eindstatus vastgesteld voor de PTSS.

Als het ABP de medische eindtoestand heeft vastgesteld, dan krijgt u ook een brief waarin wordt vermeld dat u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek of het indienen van een schadeclaim!

header-14

Een PTSS schadevergoeding voor Afghanistan militairen

Heeft u last van PTSS na uw Afghanistan uitzending? Blijf dan niet zelf met de financiële gevolgen zitten. Als u PTSS oploopt tijdens een uitzending, kan dat namelijk ook een grote financiële impact hebben. De behandelingen moeten betaald worden, maar nog groter is wellicht de impact op uw carrière. Ook de inkomsten die u bent misgelopen kunnen ontzettend vervelend zijn. Mogelijk kunt u vanwege uw klachten helemaal niet meer werken. Het is dan ook van belang dat alle schadeposten goed in kaart gebracht worden en dat u niet met de financiële gevolgen blijft zitten. Bij PTSSdefensie.nl zijn we in staat om u daarbij te helpen. Wij gaan alle schadeposten met u na en kunnen u eventueel helpen bij een gerechtelijke procedure tegen Defensie. Ons doel is om u compleet schadeloos te stellen.

Waarom kiezen voor onze defensie letselschade specialisten?

Bij DLSA hebben we ons gespecialiseerd in complexe gerechtelijke procedures voor militairen en veteranen. Met onze vakkundigheid en ruime ervaring zijn we doorgaans in staat om een gerechtelijke procedure succesvol af te ronden. Een reguliere letselschade advocaat heeft vaak weinig tot geen ervaring met veteranen. Terwijl de regels voor militairen en veteranen toch anders zijn. Daarom kunt u het best een afspraak maken met een van onze defensie letselschade advocaten.

Vertel ons over uw zaak

    Wat is er gebeurd?

    Uw Naam en Telefoonnummer?

    null

    WAAR KUNNEN WE U BIJ HELPEN?

    MR. V. DOLDERMAN IS OFFICIER GEWEEST BIJ DE LANDMACHT

    Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? Wij beschikken over de unieke ervaring en deskundigheid om uw dienstgerelateerde schade te claimen.

    null

    PTSS en schadevergoeding: de meest gestelde vragen en antwoorden

    null

    NEEM CONTACT OP

    GRATIS LETSELSCHADE ADVIES

      Menu