Wij staan klaar om u te helpen

PTSS militairen Afghanistan

Door de uitzending naar Afghanistan kampen veel veteranen met problemen doordat ze een oorlogstrauma hebben opgelopen.

Door de uitzending naar Afghanistan kampen veel veteranen met problemen doordat ze een oorlogstrauma hebben opgelopen. De gevolgen van PTSS kunnen een enorme impact hebben op de veteraan zelf, maar ook op zijn gezin.
Hoewel de medische behandelingen voor PTSS de laatste jaren sterk zijn verbeterd, blijkt dat een aanzienlijk aantal Afghanistan veteranen blijvend en ernstig letsel hebben door de missie. Door de PTSS kunt u te maken krijgen met hoge kosten (kosten voor behandeling, kosten voor huishoudelijke hulp etc), maar ook met loopbaanschade.
Belangrijk is dat u niet met de schade blijft zitten. Gelukkig zijn de mogelijkheden voor schadevergoedingen voor militairen sinds 2014 verbeterd. Als u zeker wilt zijn van een zo succesvol mogelijke gerechtelijke procedure, neem dan contact op met de defensie letselschade experts van DLSA.

De symptomen van PTSS bij militairen

PTSS bij militairen die naar Afghanistan zijn uitgezonden komt relatief veel voor. Maar hoe herkent u PTSS? Veel voorkomende symptomen bij PTSS zijn:

 • Herbelevingen van het traumatische moment;
 • Nachtmerries waarin situaties in Afghanistan zich weer afspelen;
 • Slaapproblemen;
 • Angst en paniekaanvallen;
 • Vermijden van dingen die aan het traumatische incident in Afghanistan herinneren. Denkt u daarbij aan personen, plaatsen, maar ook gevoelens en activiteiten;
 • Afvlakken van gevoelens. Afghanistan veteranen ervaren in het dagelijkse leven soms minder emoties dan vroeger en heeft als het ware een soort van verdoofd gevoel. Activiteiten die vroeger met veel plezier werden uitgevoerd, interesseren de veteraan niet meer. Bovendien heeft u minder gevoelens voor zichzelf en voor anderen;
 • Boosheid en woedeaanvallen.

Heeft u te maken met klachten door de uitzending naar Afghanistan? Wacht dan niet en neem contact op met uw huisarts. Maak uw problemen bespreekbaar en informeer de huisarts van uw militaire uitzending naar Afghanistan.

Regeling Volledige Schadevergoeding

Als bij u PTSS is vastgesteld door uw behandelaar, vraag dan een militair invaliditeitspensioen aan. Als vervolgens de medische eindtoestand wordt aangenomen, dan kunt u aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding waarmee al uw dienstgerelateerde schade kan worden vergoed.

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding op basis van de Regeling Volledige Schadevergoeding:

 • Na 1 juli 2007 de dienst hebben verlaten (of Mip aanvraag na 1 juni 2012).
 • Dienstverband voor de PTSS (of andere psychische- of lichamelijke klachten) moet zijn vastgesteld.
 • Er is een medische eindstatus vastgesteld voor de PTSS.

Als het ABP de medische eindtoestand heeft vastgesteld, dan krijgt u ook een brief waarin wordt vermeld dat u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek of het indienen van een schadeclaim!

Neem contact op

Ontdek of je recht hebt op een schadevergoeding

Dankzij onze defensie letselschade test weet je binnen enkele stappen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Een PTSS schadevergoeding voor Afghanistan militairen

Heeft u last van PTSS na uw Afghanistan uitzending? Blijf dan niet zelf met de financiële gevolgen zitten. Als u PTSS oploopt tijdens een uitzending, kan dat namelijk ook een grote financiële impact hebben. De behandelingen moeten betaald worden, maar nog groter is wellicht de impact op uw carrière. Ook de inkomsten die u bent misgelopen kunnen ontzettend vervelend zijn. Mogelijk kunt u vanwege uw klachten helemaal niet meer werken. Het is dan ook van belang dat alle schadeposten goed in kaart gebracht worden en dat u niet met de financiële gevolgen blijft zitten. Bij PTSSdefensie.nl zijn we in staat om u daarbij te helpen. Wij gaan alle schadeposten met u na en kunnen u eventueel helpen bij een gerechtelijke procedure tegen Defensie. Ons doel is om u compleet schadeloos te stellen.

Waarom kiezen voor onze defensie letselschade specialisten?

Bij DLSA hebben we ons gespecialiseerd in complexe gerechtelijke procedures voor militairen en veteranen. Met onze vakkundigheid en ruime ervaring zijn we doorgaans in staat om een gerechtelijke procedure succesvol af te ronden. Een reguliere letselschade advocaat heeft vaak weinig tot geen ervaring met veteranen. Terwijl de regels voor militairen en veteranen toch anders zijn. Daarom kunt u het best een afspraak maken met een van onze defensie letselschade advocaten.

Dolderman Letselschade

20 Jaar aan ervaring

Wij vinden dat slachtoffers optimale ondersteuning bij hun PTSS zaak tegen defensie moeten krijgen. Voor ons betekent dat niet alleen juridische hulp bij het claimen van een schadevergoeding, maar ook rechtsbijstand bij arbeidsongeschiktheid, ontslag of voorzieningen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op belangrijke zaken. Zoals een nieuw begin.

sinds 2000

DLSA

Waarom DLSA?

Wij nemen uw zaak direct in behandeling

Gaan voor een maximale schadevergoeding

Helpen cliënten in heel Nederland

Wij komen bij u op huisbezoek

Wij werken door heel Nederland

Altijd gratis advies over letselschade

Gratis
adviesgesprek

Via onderstaand formulier kunt u een offerte opvragen. Wij verzoeken u de velden
zo volledig mogelijk in te vullen zodat wij uw offerte aanvraag spoedig kunnen opvolgen.

  E-mail

  Bel ons

  Fax

  085-0240042

  Locatie

  Herculeslaan 24, 3584 AB
  Utrecht, Netherland

  Laatste nieuws

  Blogs

  Waar kunnen we u bij helpen?

  Tussen 1979 en 1985 waren ruim 9000 Nederlandse militairen in Zuid-Libanon gestationeerd. Het was hun taak was om de vrede te bewaren tussen Israël en de PLO. De United Nations Interim Force in Libanon (UNIFIL) werd opgericht.

  Militairen die een claim indienden, verwijten defensie dat ze nooit de benodigde zorg kregen. Gelukkig is de kans dat defensie akkoord gaat met een uniforme schikkingregeling voor alle Libanon veteranen steeds aannemelijker geworden.

  Defensie heeft de zorgplicht geschonden voor militairen die uitgezonden zijn geweest naar Libanon en die daarna een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben gekregen. Het is nu ruim veertig jaar geleden dat de eerste Nederlandse militairen naar Zuid-Libanon gingen maar nog steeds vechten veteranen voor hun schadergoeding van defensie.

  Getraumatiseerde veteranen moeten vaak vele jaren wachten voordat hun schadeclaims zijn afgehandeld door defensie. Onze defensie letselschade advocaten zorgen voor een maximale schadvergoeding voor de veteranen met PTSS die in Libanon gestationeerd waren. Bekijk de pagina PTSS Libanon voor meer informatie of neem contact op met de specialisten van ptss defensie

  Ptss na Afghanistan is een veelvoorkomende aandoening. Tussen 2006 en 2010 werd Task Force Uruzgan in het leven geroepen. In deze periode werden diverse Nederlandse ISAF militairen in Afghanistan gestationeerd. Na de uitzending liepen veel getraumatiseerde soldaten een posttraumatisch stress syndroom op. Sommige militairen kregen last van herbelevingen, nachtmerries, slapeloosheid, angstreacties en konden onmogelijk goed functioneren in hun dagelijks leven.

  Uit onderzoek onder Nederlandse Uruzgan militairen blijkt dat een groot deel van hen beschoten is (gericht 39% en niet gericht 62%). Ongeveer 60% heeft menselijk leed aanschouwd. Ongeveer 40% heeft doden en gewonden aanschouwd. Bijna de helft van alle militairen die uitgezonden zijn naar Afghanistan heeft slachtoffers binnen de eigen eenheid meegemaakt. Een deel van de militairen die een of meer potentieel traumatische gebeurtenissen meemaakt, krijgt PTSS.

  Hoewel Afghanistan militairen met PTSS vaak een procedure zijn gestart voor een schadevergoeding tegen defensie, krijgen zij niet altijd waar ze recht op hebben. Getraumatiseerde veteranen moeten vaak vele jaren wachten voordat hun schadeclaims zijn afgehandeld door defensie. Onze defensie letselschade advocaten zorgen voor de maximale schadvergoeding voor militairen en veteranen die recht hebben op een militair invaliditeitspensioen.

  Bent u militair of veteraan en heeft u last van een ptss? dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Daarom raden wij alle bezoekers van deze website aan om de ptss schadevergoeding test te doen.

  De defensie letselschade advocaten van ptssdefensie.nl verlenen rechtsbijstand aan veteranen die na hun uitzending te maken hebben gekregen met psychische klachten die langer dan een maand aanhouden. Het kan gaan om herbelevingen, nachtmerries, slapeloosheid en angstaanvallen.

  Bent u veteraan of militair? of is uw partner dat en heeft u vermoedens van een ptss? neem dan contact op met onze defensie letselschade specialisten. Wij begeleiden u graag tijdens het gehele traject. Wij wijzen u de weg tijdens het in gang zetten van verschillende procedures.

  Enkele veel voorkomende schadeposten zijn:

  • Medische kosten
  • Kosten voor medische hulpmiddelen
  • Aanpassingen in de woning
  • Aanpassingen in de auto
  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Kosten voor onderhoud en tuin
  • Inkomensschade
  • Pensioenschade

  Wilt u weten of u recht heeft op een militaire schadevergoeding? Neem dan contact met ons op en wij beoordelen uw letsel vrijblijvend!

  SCHADEVERGOEDING PTSS

  Mogelijkheden en regelingen voor schadeloosstellingen militairen en veteranen met ptss

  • Ereschuldregeling
  • Regeling Volledige schadevergoeding
  • Aansprakelijkheid defensie
  • Militair invaliditeitspensioen, bijzondere invaliditeitsverhoging, voorzieningen

  De regeling Volledige Schadevergoeding Veteranen is een rechtspositionele regeling met het doel de schade van veteranen volledig te compenseren. Veteranen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op deze schadevergoeding.

  • Na 1 juli 2007 de dienst hebben verlaten (of Mip aanvraag na 1 juni 2012).
  • Dienstverband voor de PTSS (of andere psychische- of lichamelijke klachten) moet zijn vastgesteld.
  • Er is een meidsche eindstatus vastgesteld voor het letsel. (medische)

  Heeft u vanuit het ABP een beslissing ontvangen waarmee uw invaliditeit definitief is vastgesteld? Neem dan direct contact met ons op. Het is belangrijk dat veteranen bij het vaststellen van hun schade via de regeling “volledige schadevergoeding” rechtshulp krijgen van een defensie advocaat die zich heeft gespecialiseerd in PTSS. Het claimen van schade is een ingewikkeld proces zeker als het gaat om defensie met zijn verschillende wetten en procedures.

  Team

  Ontmoet onze
  deskundigen

  Mr. Vincent Dolderman

  Advocaat specialist letselschade

  085-0240041
  LinkedIn
  WhatsApp

  Mr. Tim van der Torn

  Advocaat specialist letselschade

  085-0240041

  Mr. Arnold van Zandbergen

  Advocaat specialist letselschade

  085-0240041
  PTSS en schadevergoeding

  Meest gestelde vragen

  Ptss is een psychische aandoening veroorzaakt door een traumatische ervaring. Militairen en veteranen die uitgezonden zijn naar Afghanistan, Libanon en Mali hebben na thuiskomst soms last van dergelijke klachten. Deze klachten uitten zich in herbelevingen, nachtmerries en slapeloosheid.

  Van een post traumatische stress stoornis is sprake als de symptomen langer dan 1 maand duren. Als de stressklachten korter dan 1 maand duren, is sprake van een acute stressstoornis. Meld uw schade voor juridische hulp bij het claimen van schadevergoeding.

  Symptomen van een posttraumatische stress stoornis zijn onder andere:

  • nachtmerries;
  • herbelevingen;
  • vermijden van herinneringen;
  • woede aanvallen (extreem prikkelbaar);
  • angstaanvallen (bijv: vuurwerk, knallen of vliegtuigen).
  • slaapstoornissen;

  Een diagnose voor posttraumatische stress kan al gesteld worden na een kortdurend trauma. De diagnose wordt gesteld door een deskundige (psychiater / psycholoog) die aan de hand van gesprekken met het slachtoffer vaststelt of sprake is van PTSS. Er zal gekeken worden naar irrationele angst en herbelevingen van het trauma. Om PTSS te kunnen vaststellen moet het slachtoffer voldoen aan de specifieke criteria. Deze criteria staan opgesomd in de DSM.

  1) Begin bij het zoeken van medische hulp. Bespreek uw klachten met uw huisarts en vraag een doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp. Er zijn in Nederland enkele behandelcentra die zich gespecialiseerd hebben bij PTSS hulpverlening voor veteranen.

  2) Indien de PTSS het gevolg is van een trauma gedurende de uitzending (of uitzendingen), dan adviseren wij dat u zich zo snel als mogelijk meldt bij het veteranenloket. Vanuit het veteranenloket kan allerlei hulp worden aangeboden.

  3) Vraag als veteraan een militair invaliditeitspensioen aan (dit kan bij het veteranenloket of rechtstreeks bij het ABP).

  4) Schakel de gespecialiseerde rechtshulp in van onze defensie advocaten. Dit is belangrijk om alle gemaakte kosten en gemiste inkomsten vergoed te krijgen. Defensie kent zeer veel verschillende regels die van toepassing zijn bij het krijgen van een PTSS uitkering of vergoeding. Een defensie advocaat kent deze regels zodat u zich daarin niet hoeft te verdiepen. Klik hier en vertel ons over uw situatie.

  Bent u (ex-) militair en heeft u PTSS klachten waardoor u niet meer kunt werken? Neem dan allereerst contact op met het veteranenloket. Vraag bij het veteranenloket of u in aanmerking kunt komen voor een militair invaliditeitspensioen (MIP).

  Indien u door PTSS bent uitgevallen wordt u na ongeveer 2 jaar gekeurd door het UWV. Tijdens deze keuring stellen zij de mate van arbeidsongeschiktheid vast.

  Indien u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, komt u na 2 jaar ziekte in aanmerking voor een WIA-uitkering.

  PTSS Schadevergoeding defensie

  U komt wellicht ook in aanmerking voor een PTSS schadevergoeding van defensie. Indien u na juli 2012 uw MIP heeft aangevraagd, kunt u waarschijnlijk aanspraak maken op de Regeling Volledige Schadevergoeding.

  Onze defensie letselschade experts brengen uw gemiste loopbaan zorgvuldig in kaart. Vervolgens berekenen we uw schade door uw arbeidsongeschiktheid. Eventueel schakelen we een rekenbureau in om de door u geleden schade nauwkeurig te laten berekenen.

  Tip: Bewaar alle documenten met betrekking tot uw loopbaan en uitkering zoals:

  • Arbeidsovereenkomsten;
  • Beoordelingen;
  • Diploma’s;
  • Jaaropgaven;
  • Loonstroken.

  Defensie heeft een strenge zorgplicht voor alle militairen die worden uitzonden op een missie. Ook als veteranen defensie verlaten, dient defensie hulp te verleden als er psychische klachten ontstaan.

  Als defensie niet voldoende hulp verleent na een uitzending, kan defensie aansprakelijk gesteld worden. Veteranen kunnen vervolgens hun schade verhalen. Onze defensie letselschade advocaten kunnen vlot en gratis een beoordeling maken voor uw situatie. Er zal gekeken worden of uw schade met een van de defensieregelingen vergoed kan worden.

  Indien er mogelijkheden zijn om de schade te verhalen op defensie. Dan sturen wij, in overleg met u, direct een brief naar defensie. We stellen de minister van defensie aansprakelijk voor de geleden schade. Na erkenning van de aansprakelijkheid kan de procedure voor de schaderegeling worden gestart.

  Er zijn verschillende regelingen voor schadevergoedingen, zowel psychisch als lichamelijk. Door een uitzending of dienstongeval kunt op aanspraak maken op een van deze schadevergoedingen voor veteranen of militairen. Voor veteranen zijn er de volgende schadevergoedingen.

  • Ereschuldregeling;
  • Regeling volledige schadevergoeding veteranen;
  • Aansprakelijkheid Defensie;
  • Militair invaliditeitspensioen;

  Of u ook aanspraak kunt maken op een of meerdere regelingen is afhankelijk van uw situatie. Onze defensie advocaten zijn gespecialiseerd in defensie letselschade. Wij geven veteranen met PTSS advies en helpen ze verder bij de aanvraag van een militair invaliditeitspensioen of andere schadevergoedingsregelingen.

  Onze defensie letselschade advocaten kennen alle verschillende regelingen en kunnen veteranen met PTSS advies en rechtshulp geven bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Vertel ons meer over uw situatie.

  Bij de beoordeling van de erkenning van de post traumatische stress bij militairen, is de medische informatie uit de behandelend sector zeer belangrijk.

  Indien uw behandelaar (psycholoog / psychiater) duidelijk de diagnose PTSS na uitzending vaststelt, dan is de kans groot dat defensie de PTSS ook erkent.

  In sommige gevallen dient de ex-militair op verzoek van defensie onderzocht te worden door een externe psychiater om te beoordelen of sprake is van PTSS en zo ja of de PTSS is veroorzaakt door de uitzending.

  Ja, bij erkenning van de PTSS door defensie kunnen militairen en veteranen een voorschot krijgen op hun schadevergoeding. Op basis van de regeling “volledige schadevergoeding” kan een voorschot worden geregeld

  Als is vastgesteld dat de PTSS in relatie staat met het werk in het leger, dan wordt, afhankelijk van de regeling, in beginsel de volledige materiële en immateriële (rest)schade vergoed.

  In ieder geval heeft te gelden dat, indien defensie de aansprakelijkheid erkend, alle schade (gemaakte kosten, gemiste inkomsten en smartengeld) wordt vergoed. Uiteraard voor zover de schade niet al vanuit het militair invaliditeitspensioen (en bijzondere invaliditeitsverhoging en voorzieningen) is vergoed.

  Over de hoogte van de PTSS schadevergoeding kan zo niets worden gezegd. Deze is namelijk afhankelijk van een zeer groot aantal factoren. De schade zal per veteraan individueel vastgesteld moeten worden.

  De ene veteraan kan met zijn PTSS nog werken en inkomsten verdienen en de andere veteraan is misschien volledig arbeidsongeschikt. De schade zal dan ook enorm verschillen.

  Het is dus niet zo – zoals bij de ereschuldregeling – dat een PTSS veteraan altijd een vooraf bepaalde schadevergoeding ontvangt. Kortom, de hoogte van de PTSS vergoeding zal per veteraan verschillen en laat zich pas bepalen na uitgebreid onderzoek.

  Op het moment dat de (oud / ex) militair medisch is uitbehandeld voor de PTSS, kan de totale schadevergoeding worden uitberekend.

  Het claimen van een PTSS schadevergoeding bij defensie is een ingewikkeld traject voor zowel veteranen als militairen. Het is ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk bewijs van schade wordt verzameld. Zowel medisch als financieel.

  1. Ten eerste verzamelen we dus alle medische en financiele informatie voor we een traject starten;
  2. Vervolgens berekenen we een totaalplaatje van alle schadeposten;
  3. Tot slot onderhandelen we met defensie de hoogte van de uitkering;

  Stapsgewijs ziet het claimen van schadevergoeding er als volgt uit:

  1. Het melden van PTSS kan bij het veteranenloket;
  2. Indien het dienstverband tussen de PTSS en het leger is vastgesteld, neem dan contact met ons op;
  3. Wij beoordelen de mogelijkheden op een letselschadevergoeding geheel GRATIS.
  4. Indien een van onze defensie advocaten een mogelijkheid op een schadevergoeding van defensie ziet, sturen we een aansprakelijkheidsbrief.
  5. Indien defensie een schadevergoeding bevestigt, verzamelen we alle schadeposten;
  6. Onze defensie letselschade experts stellen de schadevergoeding zo nauwkeurig mogelijk op;
  7. Wij dwingen in de tussentijd voorschoten voor de geleden schade af;
  8. We onderhandelen vervolgens over de rest van de schadevergoeding met defensie;

  Schade claimen bij defensie is een zeer gecompliceerd juridisch proces vol valkuilen. Belangrijk is dat veteranen bij het claimen van schade bijgestaan worden door gespecialiseerde defensie letselschade advocaten. Neem contact op voor een defensie letselschade specialist om u bij te staan tijdens uw zaak. Klik hier en vertel ons over uw situatie.

  Omdat het claimen van schade een ingewikkeld proces is waarbij zeer veel bewijs moet worden verzameld en waarbij veel discussie met de juristen van defensie kan optreden, neemt het volledige schadetraject veel tijd in beslag. Het is welhaast een illusie te denken dat een schadevergoeding binnen een paar maanden worden uitgekeerd.

  Omdat het vaak lang duurt voordat de schadevergoeding wordt uitgekeerd, worden in de tussentijd voorschotten op de schade vergoed.

  De regeling Volledige Schadevergoeding Veteranen is een rechtspositionele regeling met het doel de schade van veteranen volledig te compenseren. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de veteranen moeten voldoen om aanspraak te kunnen maken op deze schadevergoedingsregeling:

  Na 1 juli 2007 de dienst verlaten;

  1. Dienstverband voor de PTSS (of andere psychische- of lichamelijke klachten) is vastgesteld;
  2. Er bestaat een medische eindstatus voor uw letsel (u bent uitbehandeld en de klachten zullen niet meer verminderen).

  Normaal gesproken krijgt de veteraan – indien aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan – vanuit het ABP een brief waarmee duidelijk wordt gemaakt dat een beroep kan worden gedaan op de regeling “Volledige Schadevergoeding Veteranen”.

  Het is belangrijk dat veteranen bij het vaststellen van hun schade via de regeling “volledige schadevergoeding” rechtshulp krijgen van een defensie advocaat die zich heeft gespecialiseerd in PTSS, neem contact met ons op. Het claimen van schade is een ingewikkeld proces zeker als het gaat om defensie met zijn verschillende wetten en procedures.

  “Ereschuld” is een regeling voor oud veteranen die na hun uitzending getraumatiseerd zijn geraakkt. Oud veteranen kunnen op uitzending zijn geweest naar de volgende gebieden:

  • Libanon;
  • Kosovo;
  • Cambodja;
  • Srebrenica;
  • Afrika;
  • Bosnië;

  Voorwaarden voor een Ereschuld regeling zijn:

  1. Er moet sprake zijn van een dienstongeval of uitzending;
  2. Eindstatus;
  3. Dienst verlaten voor 1 juli 2007 (en MIP voor 1 juni 2012 aangevraagd)

  Het maximale uitkeringsbedrag voor de ereschuld is € 125.000,00. De hoogte van de vergoeding zal worden vastgesteld aan de hand van het invaliditeitspercentage en de arbeidsongeschiktheid met dienstverband. We raden alle veteranen die aanpraak willen maken op een schadevergoeding van defensie aan om contact op te nemen met een van onze ptss defensie advocaten.

  Het militair invaliditeispensioen is er voor veteranen die op het moment dat ze het leger hebben velaten kampte met lichamelijke of psychische klachten door hun uitzending (bijvoorbeeld PTSS) of een dienstongeval. Er moet sprake zijn van invalideit met dienstverband om aanspraak te maken op het MIP. Ook moet er sprake van minstens 10% invaliditeitspercentage zijn om een MIP te krijgen.

  Een militair invaliditeitspensioen moet worden aangevraagd bij het ABP. Het veteranenloket kan daarbij helpen.

  Smartengeld en de hoogte daarvan is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  1. De ernst van het leed;
  2. Leeftijd van het slachtoffer;
  3. Of het blijvende of tijdelijke schade betreft;

  Indien defensie de letselschade herkent maakt u aanspraak op smartengeld. Als de veteraan naast het MIP ook een invaliditeisverhoging van het ABP ontvangt. Indien u ook een bijzondere invaliditeitsverhoging van het ABP ontvangt, kan er geen aanspraak worden gemaakt op smartengeld.

  Er zijn verschillende behandelmethoden voor slachtoffers die getraumatiseerd zijn en waarbij sprake is van een posttraumatische stress stoornis (PTSS). De ‘standaard’ behandeling betreft cognitieve gedragstherapie waarbij geprobeerd wordt om de stressklachten op te lossen of te verminderen door in gedachten terug te gaan naar de traumatische gebeurtenis.

  EMDR is een veelgebruikt alternatief voor cognitieve gedragstherapie. Daarnaast kunnen ook medicijnen worden gebruikt om de symptomen van de angst te bestrijden.

  De wetenschap is nog volop bezig met het ontwikkelen van behandelingen voor PTSS.

  Ja, indien defensie (ABP) heeft vastgesteld dat de post traumatische stress stoornis in relatie staat met de uitzending (dienstverband), dan worden normaal gesproken de kosten van behandeling vergoed. Het is verstandig dit met de zorgcoördinator te bespreken.

  Bij erkenning van de aansprakelijkheid dient defensie ook de redelijke gemaakt kosten van juridische hulp te vergoeden. Onze rechtsbijstand kost u in dat geval niets. Ook in de regeling “volledige schadevergoeding veteranen” zijn de kosten voor rechtshulp opgenomen. € 7.500,00 is gereserveerd voor advocaatkosten.

  Heeft u een rechtsbijstandverzekering? dan zijn wij bereid om in overleg met de verzekeraar onze werkzaamheden te verrichten. Ook dan hoeft de rechtsbijstand u niets te kosten.

  Tot slot bestaat onder voorwaarden de mogelijkheid om een no cure no pay overeenkomst aan te gaan.

  Recensies

  Lees recensies van tevreden clienten